Polijsten van betonvloer

Beton kan je op meerdere manieren behandelen. Eén van die manieren is polijsten. Het polijsten van betonvloer is een werkje voor specialisten, aangezien dit gebeurt met speciaal daarvoor uitgeruste machines, nauwkeurig samengestelde producten en enige ervaring vergt. Door je betonvloer te polijsten, wordt de micro-ruwheid weggehaald, waardoor een buitengewoon duurzame vloer ontstaat. Daarnaast zorgt de behandeling ook voor een meer glimmende oppervlakte. Deze glans wordt gerealiseerd doordat het oppervlak verdicht wordt door de afwerking. Door de correcte keuze van diamantkorrel kies je zelf de afwerking, van ultra-mat tot hoogglans.

Het polijsten heeft als doel om de vloer te verfraaien en verbeteren en geschikt te maken voor werken en/of wonen. Wij schuren je vloer met diamant of metaal geïmpregneerde schijven of segmenten, die een alsmaar fijnere korrel hebben, tot het gewenste resultaat is behaald. Polijsten is een techniek die al decennialang wordt gebruikt, maar steeds verder gemoderniseerd en verfijnd wordt. Het biedt daarnaast dé oplossing voor het renoveren en repareren van zowel oude als nieuwe industriële betonvloeren. Een gepolijste betonvloer heeft een tijdloze, maar tegelijk ook eigentijdse uitstaling, waar je vele jaren plezier aan beleeft.

Twijfel je tussen een gepolierde betonvloer of polijsten? Belangrijk om weten is dat dit zeker niet hetzelfde is. Waar polieren zorgt voor een glad eindresultaat, zal een gepolijste betonvloer een meer gespikkeld uitzicht hebben. Dit lijkt een beetje op een granieten vloer, met het grote verschil dat graniet veel duurder is.

Meer weten over het polijsten van betonvloer? Neem dan vrijblijvend contact op met Alverbo.